SGK Primi Nedir?

Sigorta primleri sigorta branşına göre değişiklik gösterir. Bazı kriterler dikkate alınarak belirlenir.

Sigorta primi hesaplanınca karşınıza çıkan rakamlar ne kadar prim ödediğinizi, ödediğiniz SGK prim gün sayısını ve emekli olmanıza kalan gün sayısını gösterir. Sosyal Güvenlik Kurumu prim hesaplama işlemleri sigortalı olarak çalışmakta olan kişilerin aldıkları bürüt ücret üzerinden yapılmaktadır.

Sigorta Prim Hesaplama Nasıl Yapılır ?

SGK prim hesaplanırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlardan biride teşvik türüdür. Teşvikten yararlanma durumunuza bağlı olarak prim indirimi uygulanabilmekte. Bu şekilde ödemelerinizde değişiklik gösterebilmekte. Vadesi geçmiş sigorta prim borcunuz varsa herhangi bir indirimden yararlanamazsınız. İndirimsiz hesaplama ortalama olarak aylık brüt kazanç seviyesinin % 37.5 ‘ e tekabül etmektedir.

Sigorta prim borcunu düzenli olarak ödeyen bireyler, son ödeme vadesi geçmiş ise sistem otomatik olarak 5510/5 indirimden yararlanmanızı sağlıyor. Böyle bir durumda sgk prim borcunuz brüt kazanç toplamının % 32.5’ine denk geliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından TC kimlik no’su ile giriş yapılarak gün sorgulama bölümündeki sorulara cevap verilerek bir hizmet dökümü ekranı karşınıza çıkar. Ne kadar prim ödendiği ve en son hangi ay nerede sigorta olarak çalıştığınızın dökümünü alabilirsiniz.

Pusula Plus maaş hesaplama uygulamasıyla hızlı ve kolayca maaşınızdaki kesintileri, netten brüte brütten nete tüm detaylarıyla hesaplayabilir, en güncel bordro hesaplama parametrelerine Bordro Parametreleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Ödenek ve Destekler

2020 SGK İstihdam Teşvikleri

6111 Teşviki

İlave istihdam yaratan işverenlerin toplamda %34,5 olan sigorta primlerinin belirli kısımlarının fonlar tarafından karşılandığı teşvik maddesidir.

5510 Teşviki

01/01/2013 tarihinden itibaren uygulamaya konulan kanunda belirtilen ekonomik kalkınma düzeyi düşük illerde %5’lik indirime ilave olarak, %6 ilave indirim sağlayan teşvik uygulamasıdır.

Engelli Teşviki

Özel sektörde çalıştırılan engelli sigortalıların, sigorta primi işveren hisselerinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması sağlanmıştır.

7013 Teşviki

01.01.2018 ve 31.12.2020 tarihleri arasında işe alınan ve kapsama giren sigortalılar için belirli sektörlerdeki işveren hissesi primlerinin tamamı; İ.S.F. tarafından karşılanmaktadır.

6645 Teşviki

İşbaşı Eğitim Programı sonrasında istihdam edilen personeller için asgari ücret düzeyinde işveren maliyetinin %100’ünü karşılayan teşvik kanunudur.

SGK Teşvik Hesaplama Programı

Profesyonel deneyimi ile bilişim tecrübesini birleştiren Pusula Plus,  kendi ürünü Pusula Teşvik Hesaplama Programı ile müşterilerine hizmet vermektedir. İlave Portal’ı sayesinde müşterilerine özel teşvik programı içerisinde modüller oluşturarak geçmiş ya da gelecek teşvik indirimleri hakkında otomatik bilgilendirme sağlamaktadır. Böylelikle sıfır hata kurgusuyla ve en yüksek kazanç algoritmasıyla yazılan programımız, konusunda en iyi hizmeti sağlayan firmadır.

Teşvik Hesaplama programımız ücretsiz denemek için lütfen tıklayınız. Size özel fırsatlardan yararlanmak ve demo sürümümüzü kullanmak için bizimle iletişim sayfamızdan irtibata geçebilirsiniz.